Over het algemeen is kleding niet erg duurzaam. De gebruikte stoffen zijn vaak van matige kwaliteit, snel verwassen en zitten vol met chemicaliën. De productie ervan is dan ook erg belastend voor het milieu. Daarnaast is de houdbaarheid van het ontwerp vaak zeer beperkt. De meeste modewinkels veranderen hun collectie soms wel iedere maand. Poezekat wil dit graag anders doen.

 

Poezekat vindt het belangrijk dat de kleding zo duurzaam mogelijk wordt geproduceerd. Alle kleding van Poezekat wordt volledig handgemaakt in Nederland van kwalitatief hoogwaardige stof met een Oeko-tex-keurmerk en 100% biologisch naaigaren (GOTS gecertificeerd). Het streven is om alle ontwerpen een zekere tijdloosheid te geven. Zo kunnen ze lang mee en zijn na een paar seizoenen niet opeens hopeloos ouderwets. Het design is dus niet alleen zo duurzaam mogelijk in materiaal maar ook in gebruik en mode.

 

Als je het eenmaal gepast hebt, wil je de kleding van Poezekat liefst gewoon iedere dag aan. En wat zo leuk is: de kleding van Poezekat is eigenlijk ook voor iedere gelegenheid geschikt. De dikke tricotstof zit heerlijk en valt bovendien ook nog eens erg goed.

 

Poezekat maakt kleding voor dames en heren in de maten S tot en met XL. Poezekat werkt met een vast patroon, maar staan open voor eventuele aanpassingen op maat. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de lengte. Vraag gerust naar de mogelijkheden.​

Twijfel je over de juiste maat voor jou, of heb je een andere vraag. Neem dan gerust contact op met Poezekat:
Josine van den Heuvel 
info@poezekat.nl

 

 

 

Omdat Poezekat kleding maakt voor echte mensen, gebruiken wij op onze foto’s ook graag alleen maar échte mensen. Uiteindelijk zijn dat ook de mensen die de kleding dragen. En omdat de kleding voor vele verschillende figuren geschikt is, proberen we ook een net zo grote diversiteit op de foto te zetten.

 

© foto's: Eva en Yuri Barends

www.evabarends.com

 

 

Poezekat chaton blauw cobalt ©evabarends
1.jpeg
3.jpg
  • Instagram - grijze cirkel